De bedste opskrifter med ramsløg

14. marts 2015 by jacobdklarsen

Dato: 14. marts 2015
Kategori: Mad
Tags: Ramsløg, Sanke, Spis Naturen, Brug Naturen, Inspiration, Forår, Hummus, Pesto, Olie, Mayonnaise, SmørSpis Naturen

Jeg har efterhånden delt en del opskrifter med ramsløg her på bloggen. For at danne et overblik over alle disse, vil jeg i dette indlæg vise mine bedste opskrifter med ramsløg.

Jeg er vild med de grønne blade, af tre årsager:
1. Smager fantastisk og er et godt alternativ til hvidløg. Giver samtidig ingen hvidløgsånde.
2. Ramsløg er flotte. Sammen med vintergækker, påskeliljer, erantisser og stenbidderrogn er det et sikkert tegn på at vinteren er overstået og foråret er på vej.
3. Min første tur ud i skoven for at samle ramsløg blev en tur der foranrede mit liv. Store ord, i know. Men jeg havde været ædru i lige knapt 24 timer da min mor og søster slæbte mig ud på en gåtur, hvor de ville plukke ramsløg. Jeg var sur og tvær og  og fik vist sagt et par gange at det var noget værre pjat. Hvorfor ikke bare tage i Torvehallerne og købe ramsløg? Eller bruge almindelige hvidløg?
– Jeg ved ikke, hvad der skete, men jeg fik vist ændret mening. Det at tage ud i naturen og samle / sanke sine egne fødevarer er sidenhen blevet min helt store interesse.
Det var min første aha-oplevelse, hvor jeg fandt jeg ud at det var muligt at være i godt humør uden alkohol. Til dig, hvis du er ny læser, så er jeg forresten ædru alkoholiker og har snart været ædru i 2 år.

Ramsløg er grønne og er ca. 15-30 cm. Den blomster i foråret før træerne og efterlader en karakteristisk lugt af hvidløg i luften.
Alt ved ramsløg kan spises. Både bladene, løget, stænglen og blomsterne. Bladene er dog de mest anvendelige.
Ramsløg kan nemt forveksles med Liljekonval, der er meget giftig. Der kan kendes forskel på stænglen, hvor liljekonvallen har en lilla stængel, hvor ramsløg har en grøn.
Læs mere om ramsløg på www.sanker.dk, hvor du via kortet kan finde steder, hvor ramsløgene vokser i dit område.

Opskrifter med ramsløg:

Ramsløgspesto. Klik her for at se opskriften.
Klassikeren over dem alle.

Hjemmelavet ramsløgspesto

Ramsløgspesto snack med mozzarella og tomat

Ramsløgpesto på pasta

 

Ramsløgsmør. Klik her for at se opskriften.
Nemt at lave. Passer godt til lunt brød, bøffer, kartofler osv.

Hjemmelavet ramsløgssmør

RamsløgssmørHummus med ramsløg. Klik her for at se opskriften.
Lige så nemt at lave som almindelig hummus. Smager bare endnu bedre og giver en flot grøn farve.

Hummus med ramsløg

Ramsløg-olie. Klik her for at se opskriften.
En god olie blendes med bladene i 10 minutter. Hæld igennem en trådsi, så de største rester fra bladene bliver sorteret fra.   Nemmere bliver det ikke.

Hjemmelavet ramsløg-olie

Ramsløg-mayonnaise
Lav en mayonnaise ala Kvalimads og brug i stedet ovenstående ramsløgolie og tilføj blade i blenderen.
Her med røgede østers og ramsløgmayo.

Ramsløg mayonnaise

Ærtepurre med ramsløg. Klik her for at se opskriften
Ærtepurre er altid flot og lækkert. Med tilsætning af ramsløgene kan du give det lidt ekstra kant.
Ærtepure med ramsløg

Sprøde ramsløgblade
Store flotte blade lægges i en varm ovn på 180 gr. Efter ca. 10 minutter er de blevet helt sprøde. Gode til at anrette med.
Ramsløghumus

Stege skorzonerødder med ramsløgsmør.Stegte skorzonerrødder med ramsløg

Polenta
Polentaen koges. Bladene kommes i og køres hurtigt igennem en blender.
Giver en flot velsmagende polenta. Kan køles ned så det bliver helt stift og derefter steges sprødt.
Her serveret med laks.

ramsløgpolenta

Ramsløgssalt. Klik her for at se opskriften
Salt og bladene køres igennem en blender med lidt citron. Tørres derefter ved svag varme i ovnen. 

Ramsløgssalt

Hvordan bruger du ramsløg?


4 Comments »

  1. […] På denne tid af sæsonen af ramsløgene blevet store, flotte, og lige ved at blomstre. Som jeg skrev om i marts måned kan jeg virkelig godt lide ramsløg, og har lavet en masse forskellige ting og sager af […]

    Pingback by Plukke ramsløg og ramsløgssalt — 10. maj 2015 @ 21:29

  2. […] For at se mine andre opskrifter med ramsløg, kan du klikke her:  10 bedste opskrifter med ramsløg. […]

    Pingback by Lækker nem ramsløgsolie — 12. maj 2015 @ 8:56

  3. Bor på nord Bornholm, Plukker ramsløg i Døndalen fra sidst i december. Det bedste tidspunkt er dog februar, Marts.

    Kommentar by kirsten Hansen — 19. maj 2016 @ 20:10

  4. Hej. Fandt den siden, da jeg søgte om ramsløg, har du prøvet at fryse dem? Om de bliver lige gode som man plukker op? Jeg overvejer at samle og lægge dem til fryseren, så kan jeg lave diverse ting senere.

    Kommentar by Helle Christiansen — 9. maj 2020 @ 16:13

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51