Dato: 15. februar 2015
Kategori: Mad
Tags: Fisk & skaldyr, Torsk, Citron, Fennikel, Selvforsyning, Fiskeri, Pesto, Smør, Æbler
Efter en begivenhedrig weekend, hvor jeg lørdag deltog i de Nordiske mesterskaber i sild, med efterfølgende frokost og hygge med gode venner, havde jeg brug for en stille søndag.
Den gik med praktiske ting, løbetur, rengøring, hvorfor jeg besluttede den skulle slutte roligt af med god mad og filmhygge.
Jeg ville ikke bruge 100 år i køkkenet, så jeg valgte at lave en hurtig fiskeanretning inspireret af en lækker frokost fra Le Trois Cochons for et par uger siden. Her fik vi serveret en lækker sprødstegt torsk med fennikel, smørsovs og skovsyre.
Torsken havde jeg i fryseren fra en tidligere fisketur.
Forberedelse:
Tilberedning:
Total:
Portioner: 2 personer
- 300 gr. torsk
- 1 syrligt æble
- 1 knoldfennikel
- 50 gr. smør
- Fennikelpesto:
- Godt med grønne toppe fra fennikel
- God fast ost
- Citronsaft
- Hvidløg
- Nødder / mandler
- Salt og peber
- De grønne toppe fra fenniklen fjernes. Der kan også bruge Bronzefennikel.
- Blend de grønne toppe med en god fast ost, eventuelt vesterhavsost eller parmesan, god olie, hvidløg, nødder eller mandler. Start med at komme alle de grønne toppe i og derefter lidt af de andre ting. Kom derefter lidt mere i af de forskellige ting indtil den ønskede konsistens og smag fås. Læs mere om min måde at lave pesto på her.
- Fennikel og æble skæres i skiver.
- Fenniklen steges ved middelvarme på en pande med smør.
- Vendes efter 1 min og æble kommes på. Sluk hefter for varmen. Æblerne skal ikke stege, men bare have lidt eftervarme.
- Smør smeltes langsomt i en gryde og det øverste lag skum/urenheder fjernes.
- Torskefilet deles i to (på billedet er der noget mere end 300 gr.). Kom citronsaft, salt og peber på laksen.
- Steges herefter hårdt på en pande med meget varm olie i et par minutter. Du kan mærke kødet begynder at blive fast i det er færdigt. Pas på torsken ikke får for meget og bliver kedelig!
- Derefter anrettes lidt fennikelpesto i en dyb tallerken.
- Stegt fennikel og æble lægges på.
- Ovenpå dette lægges torsken og det klarede smør hældes over og ud i kanten. Pynt med en grøn fennikeltop.
Der kan også anrettes med skovsyre, skovmærke eller surkløver.