Dato: 17. januar 2015
Kategori: Mad
Tags: Gryderet, Rådyr, Vildt, Jagt, Tomater, Løg, Spis Naturen, Hvidløg, Persille, Hvedekerner
Spørg lige om jeg har nydt at være blevet færdig med eksamen? Det er så herligt. Nu er der lidt mere tid til at lave de ting jeg holder af, som bl.a. at lave simremad.
Efter jeg afsluttede eksamenen i mandags har jeg haft forskellige aftaler hver aften, så derfor var det først i torsdags jeg fik tid til at lave sådan en rigtig omgang mormor-gryden-står-og-simre-i-flere-timer.
Og da jeg havde en rådyr-hals liggende var det tid til at få lavet Osso Buco med rådyrhals. Jeg blev dog forsinket på jobbet, så jeg kom først hjem kl. 18.. Det betød at vi først fik spist kl. 21:30. Hovsa.
Men det ændrede dog ikke på at det smagte vildt godt. God smag og overdrevet mørt kød. Mums!
Det er ikke sidste jeg har lavet hjorte osso buco.
Ingredienser
- 1 rådyrhals (ca. 1000-1200 gr)
- 2 løg
- 50 gr. smør
- 0,5 liter hvidvin
- 4 hvidløg
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 gulerødder
- 2-3 kviste romarin
- salt og peber
- 4 tskf tomatpure
- eddike
Fremgangsmåde
- Skær kødet af halsen. Du kan skære et langt stykke af på hver side af halsen.
- Del hver side af halsen fire stykker. Vend stykkerne i mel og krydr med salt og peber.
- Skær løgene i ringe og hak hvidløgene. Smelt smøret på en pande og steg løg og hvidløg.
- Når løgene er blevet gyldne tages de op fra gryden.
- Herefter steges kødstykkerne kort på hver side ved høj varme.
- Vin blandes op med hakkede tomater, tomatpure og hældes over kødet.
- Kom herefter de friske rosmarin kviste, hakkede gulerødder og stegte løg op i gryden
- Herefter skal det bare stå og simre i 2,5 timer. Husk at rør i det jævnligt.
- Mod slutningen smages der til med salt, peber og eddike.
- Jeg serverede kogte (ca. 15 min) hvedekerner, nan-brød og pyntyde med persille.