Lækker nem æbleglögg

14. december 2014 by jacobdklarsen

Dato: 14. december 2014
Kategori: Mad
Tags: Jul, Æble, Glögg, Æbleskiver, Æblemost, Kanel, Kardemomme, Nelliker, Sukker, Ingefær, Stjerneanis, Kanel
For noget tid siden lavede min søster æbleglögg til en hyggelig børnefødselsdag. Det smagte virkelig godt og da jeg er helt vildt med æblemost og alkoholfri ting, var jeg solgt.
Så da en god kollega fortalte at han ville lave æbleskiver til arbejdet, tænkte jeg at nu var anledningen der til at lave denne glögg.
Jeg tog tidligt ind på arbejdet og satte glöggen over, så duften af jul og krydderier kunne brede sig rundt i kontoret.

I sommer pressede jeg omkring 200 liter æblemost. Det kan du læse mere om her.
Desværre er al denne most blevet drukket, solgt eller givet væk.
Derfor måtte jeg lave glöggen på købt æblemost. Det huede mig ikke.


æbleskiver og æbleglögg

Lækker nem æbleglögg

Rating: 51

Forberedelsestid: 10 minutes

Tilberedningstid: 3 hours

Samlet tidsforbrug: 3 hours, 10 minutes

Portioner: 3 liter

Lækker nem æbleglögg

En lækker og nem opskrift til hjemmelavet alkoholfri æbleglögg, som smager og dufter fantastisk af jul.

Ingredienser

  • 3 liter god ufiltreret æblemost
  • 14 peberkorn
  • 6 kanelstænger
  • 5 Stjerneanis
  • 2 skefulde nelliker
  • 7 kardemomme kapsler
  • 1 vaniljestang
  • 7 spsk. rørsukker
  • Skræl fra en økologisk appelsin
  • 10-20 tynde skiver ingefær
  • Mandler
  • Friske tranebær
  • (evt. 1-2 æbler)

Fremgangsmåde

  • Kom peberkorn, stjerneanis, nelliker og kardemomme i thebreve og slå en knude.
  • Varm æblemosten stille og roligt op i en gryde. I gryden kommer du thebrevet med alle krydderierne i. Smid og kanelstænger, appelsinskræl og 10 skiver ingefær i også. Kom også rørsukkeret i.
  • Tag vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas godt sammen med rørsukker og kom i også. Du kan også bruge to vaniljestænger.
  • Når glöggen begynder at koge, skal du slukke for varmen og lade den køle af. Så trækker den mere smag ud af krydderierne, har jeg ladet mig fortælle.
  • Smut mandler og hak dem groft. Hak også friske groft tranebær.
  • Mandler og tranebær kommer i den afkølede glögg og den varmes op igen før servering.
  • Husk at smag til. Jeg smagte til med lidt æblecidereddike og sukker. Og måske lidt mere ingefær?
  • Glöggen hældes i glas med en ske og serveres brandvarm.
  • Du kan eventuelt og hakke 1-2 æbler i fine tern og komme i ved servering.
  • Voila alkoholfri æbleglögg.

Noter

Æbler kan udelades.

https://jacobdklarsen.dk/2014/12/14/laekker-og-nem-aebleglogg/

 

Det var en god måde at starte weekenden på med gode kollegaer.


hjemmelavede æbleskiver hjemmelavede æbleskiver (2)


Ingen kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/2/2/1/jacobdklarsen.dk/httpd.www/wp-content/themes/wordpress-naked/comments.php on line 51