Dato: 16. september 2014
Kategori: Mad
Tags: Pak Choy, Kål, Sund mad, Chorizo, Nødder, Humus, Ramsløg
Jeg er virkelig dårlig til at tænke i grøn mad.
Jeg elsker at at spise grøntsager og salater. Grønt er ofte fyldt med smag.
Jeg glemmer bare tit at lave det, fordi jeg er doven.
Her kommer Pak Choy ind i billedet.
Pak Choy er et asiatisk kål, som er smager dejligt og kan tilberedes på ingen tid.
Jeg bruger ofte kålen på to måder. Enten blanchere jeg det kort, eller steger det hurtigt på panden.
Jeg kan bedst lide at stege Pak Choyen kort på panden i lidt soya.
Den skal ikke have meget. Bare lige sådan så bladene falder sammen. Så er stokken stadig dejlig sprød.
I går havde jeg en travl dag, med først studielæsning, så til Ishøj for at forvandle 15 kg æbler til æblemost og 30 kg pære til pærecider. Derefter til Amager og spille fodboldkamp med holdet. En herlig 7-2 sejr.
Når men da jeg kom hjem kl. 21:30 var jeg skrubsulten så maden skulle gå hurtigt. En tidligere lavet ramsløgshumus blev smækket på en tallerken. Pak Choy blev stegt. Chorizo blev stegt. Og så røg tallerkenen ind foran fjernsynet til et par afsnit af den fantastisk sjove serie på Netflix, Lilyhammer.
På denne tallerken er der også stegte peberfrugter og sprøde ramsløgsblade. de skal bare varmes i ovnen, så bliver de sprøde.
Her er pak choy fra en anden tallerken. Kalvetunge, rødbedesalat-kapers-et-eller-andet-jeg-ikke-kan-huske-salat og en æble-grønkål-peberrod-nødde-salat.