Dato: 04.august 2014
Kategori: Mad
Tags: Jordskokkechips, Jordskok, Chips, Snack, Forret, Appetizer
Både fra KBHFF og min far, som har en del jordskokker i haven, får jeg ofte en stor pose dejlige jordskokker.
Oftest laver jeg suppe af dem, men hvis jeg har tiden til det kan jeg også virkelig godt lide jordskokkechips.
De smager sindsygt godt! Den der sprøde knasende konsistens passer perfekt til smagen.
Ingredienser
Jordskokker
Salt
Vand
Olie
Fremgangsmåde:
Vask og rens jordskokkerne.
Med et mandolinjern rives de i fine tynde skiver.
Derefter koges en saltlage(vand og salt). Når vandet har kogt, slukkes der for varmen, og jordskokkeskiverne hældes i vandet.
Når vandet er koldt igen tages jordskokkerne op og lægges ud på et viskestykke.
Nogle timer efter varmes en neutral olie op på 3/4 blus.
Frituresteg jordskokkerne i små portioner. Når olien er færdig med blusse kraftigt og de første jordskokker begynder at blive brune er de færdige. Så enkelt er det.
Næste gang du har gæster, så prøv at lav dem. De tager kegler!