Dato: 8. juni 2014
Kategori: Mad
Tags: Skaldyr, Rejer, Pilselvrejer, Jomfruhummer, Taskekrabbe, Krabbeklør, Krebs, Fisk & Skaldyr
Min ynglingsspise er og bliver skaldyr. Det er det bedste.
Jeg har egentligt tit tænkt på, hvorfor for smagen er jo ret simpel. Salt og fin. That’s it.
Men der er så meget mere ved skaldyr. De er flotte, farverige, let tilgængelige, ekstravagante, og det bedste vil det hele: Det spises ofte med hænderne. Det er så befriende og hyggeligt at spise med alle 10 fingre.
Ofte tilbereder jeg ikke skaldyrene udover at koge/stege dem. Lidt citron, dressing og brød. Bingo.
Andre gange kan jeg godt lide at lave små hapsere, som eksempelvis denne taskekrabbe-pate med ramsløgsmayo.
Det er en af de allerbedste mundfulde jeg nogensinde har smagt.
Om sommeren er noget af det bedste jeg ved, pil-selv-rejer. Nye kogte rejer, citron, mayo/dressing og dild og dui har opskriften på en hyggelig aften, der smager godt.
Det bedste ved skaldyr er dog at gemme skallerne og dagen efter lave en fantastisk smagsfyldt bisque.
[…] jeg har skrevet om i et par indlæg, Skaldyr. Bare skaldyr. og Skaldyrsorgie, er en af mine yndlings spise skaldyr. Og særligt skaldyr man skal spise med […]
Pingback by Pil-selv rejer er lykken — 24. maj 2015 @ 5:29