Dato: 05. august 2013
Kategori: Mad
Tags: Sorbet, Is, Jordbær, Dessert
Da min familie har et lille hyggelig sommerhus/gård i Letland er jeg ofte i besiddelse af noget billig mousserende sprøjt kaldet Rigas.
Det er hvinende sødt og smager faktisk ikke særlig godt, så vidt jeg husker. Måske den kunne aftjene sin pligt i en Jordbær-champagnesorbet?
Jeg gav det et forsøg, og resultatet blev glimrende!
Jeg har valgt at droppe al alkohol i mit liv, læs evt. Mit liv som ædru alkoholiker, så derfor er denne opskrift en smule anderledes i forhold til andre champagnesorbeter. Jeg har nemlig valgt at give champagnen et opkog så alkoholen fordamper, mens jeg stadig får den søde smag.
Ingredienser:
Sukker
Jordbær
Champagne
Lime
Fremgangsmåde:
Hæld sukker op i en gryde. Smid limefrugter ned i gryden og kom blendet jordbær derned også.
Når sukker er opløst hældes champagne i og får et kort opkog.
Derefter er det ellers bare at fryse ned indtil den begynder at krystallisere.
[vimeo id_video=”99481835″ autoplay=”false” ]